4 Mayıs 2011 Çarşamba

HEKİM OTU KAVURMASI

Hekim otu bizim buralarda, Nisan Mayıs aylarında bahçelerimizden topladığımız bir bitkidir. Büyüklerimiz bu otları toplayıp ya bulgurlu yemeğini yaparlar yada böyle soğanlı kavurup üzerine yoğurt döküp yenir çok şifalı olduğu söylenir .Belkide çok kimsenin bildiği bir bitkidir ama sizlerde ism farklı olabilir..
HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com. Tarafından düzenlenen  diyet ve diyabetik tarifler  etkinliğine http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği  yapan Dilek hanım bu tarifimi size gönderiyorum .Kolay gelsin başarılar canım.
HEKİM OTU KAVURMASI
MALZEMELER:
  1 kilo kadar  hekim otu  
1 Orta boy soğan 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Arzuya göre tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
ÜZERİNE:
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Hekim otlarını ayıklayıp yıkayıp doğrayalım.Tavaya yağı koyup soğanı küp doğrayıp kavuralım pembeleşince,hekim otlarını koyup hızlı ateşte sürekli alt üst ederek kavuralım (tadı biraz buruk olur çünki suyunu süzdürmeden yapıyorum vitamini gitmesin diye)üzerine soğuyunca sarmısklı yoğurdu dökelim inanın çok şifalı bir yemek
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...