12 Ağustos 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI


GEREKLİ OLANLAR::

  • 1lt süt
  • 3 t kahve fincanı şeker
  • 3t kahve fincanı un
  • 1 paket kremşanti
  • isteğe bağlı olarak ya bir paket vanilya yada 3,4 tane damla sakızı
  • 250gr iyice ufalanmış teflon tavada kavrulmuş tel kadayıf
HAZIRLANIŞI:
  • Tencereye sütü. unu,şekeri (vanilya veya damla sakızınıda) ilave edip.karıştırarak kaynatalım.2,3 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp iyice soğumasını bekleyelim
  • soğuduktan sonra kremşantisini katıp mikserle çırpalım
  • tepsiye önce kavrulmuş kadayıfın yarısından serelim
  • bütün muhallebiyi ortaya yayıp en üstünede kalan kadayıfları serpelim 
  • 3,4 saat buzdolabında bekletip servis edelim
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...