18 Mayıs 2011 Çarşamba

CEVİZLİ KEŞLİ EV MAKARNASI

Arkadaşlar !..Bu gün size Bolu'muzun cevizli keşli makarnasının tarifini vermek istiyorum.Belkide çoğunuzun bildiği bir şeydir ben bilmiyordum Bolu'da öğrendim.Bilmeyenlerden duyar gibi oluyorum KEŞ ne ki diye Soruyorsunuz .Önce keşin tarifini vereyim o zaman .Yoğurt  bez torbada iyice süzdürülür. ta ki avucumuz da yuvarlaya bilecek kadar süzülmeli daha sonra içine bolca tuz katıp elimizde yuvarlayıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 6,7 gün kurumaya bırakılır, ara ara bozulup tekrar yuvarlanır.Bayağı bir katılaşınca sert bir zemine çarpa çarpa  şekil verilir.  Biraz zahmetlidir.  Yapımı uzun sürer burada kışlık olarak hazırlanır, herkesin mutfağında bulunur .Hatta pazarlarımızda her satıcının tezgahında veya satıcı kadınların yanı başında kalıp kalıp bulunur. (bu keşi kendim yaptım) Şimdi yemeğimizin yapımına geçelim.

  • MALZEMELER
  • Ev yapımı makarna (erişte)
  • Dövülmüş ceviz
  • Rendelenmiş keş
  • Tereyağı
  • YAPILIŞI:
  • Makarnaları haşlayıp süzdürelim.Tavada yağı eritelim ,keşi içine rendeliyelim cevizi de koyup kavuralım pembeleşince ocağı kapatalım.Tabağımıza önce makarna sonra keşli sos tekrar makarna tekrar sos döküp sıcak servis edelim :))

 YALANCI  KEŞLİ MAKARNA TARİFİ:
Malzemeler
1 paket fiyonk makarna
1 kase peynir rendesi
3 yemek kaşığı tere yağı
1 kase ceviz içi
YAPILIŞI YUKARDAKİ GİBİ:)))))))
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...