21 Ağustos 2011 Pazar

EKMEK KADAYIFI


Herkese sağlıklı sıhhatli güzel günler diliyorum canlarım .ben ramazanda çokmu tembelleştim anlamadım, akşamı zor ediyorum .Geç kalkıyorum,mukabele namazlarım derken ikindiden sonra mutfağa giriyorum iftarlık hazırlıyorum  oruç açılıyor. Teravih... derken namazdan sonra biraz yürüyüş işte bizim 21 gündür ramazan böyle geçiyor .Birde misafirlerim varsa veya ben iftara gideceksem ozamanda hepten telaşlıyım ne resim çekebidim çektiklerimde hiç güzel olmuyo. eksik üksük  işte böyel canlarım .tatlı seven biri olarakta Bolu'muzun meşhur ekmek kadayıfının tarifiyle geldim.Bizim buralarda normal kadayıfların dışında birde küçük boylarını ürettiler inşallah sizlerde bulabilirsiniz.eğer bulamazsanızda ölçülerin iki katını kullanın
GEREKLİ OLANLAR:

  • 1 Adet küçük boy ekmek kadayıfı
  • 1/5 kg toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • yarım limon suyu
  • derin ve kadayıfın çapının iki katı büyük tepsi
  • 6,7 adet kürdan
ÜZERİNE KAYMAK
  • Ben evde süt kaymaklarını biriktirerek yapmıştım (kaymak oda sıcaklığına gelince mıkserle iyice çırpıp krema haline getirip kullandım)
HAZIRLANIŞI:
  •  kadayıfı 15 dk önceden musluğun önünde ıslatıp bekletiyoruz
  • tepsiye 4,5 yemek kaşığı toz şeker koyup karemelize hale getirelim üzerine
  • 6 su bardağı suyu  ve şekeri döküp kaynayınca limonu sıkalm kadayıfıda koyup kadayıfın üzerine aralıklarla kürdanları batıralım
  • kepçe veya kaşık yardımıyla kenardaki kaynayan şerbeti sürekli kadayıfın üzerine serperek pişirelim
  • sonlara doğru çok pofurdayıp etrafa sıçrıyor dikkatli olalım bu durumu kolaylaştırmak için ara ara ocağın altını kısalım
  • soğuyunca dilimleyip ,kaymakla servis edelim.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...