29 Eylül 2011 Perşembe

ELMALI TURTA

GEREKLİ OLANLANLAR:
  • 3 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • gerektiği kadar un(hamur kekten katı kurabiyeden yumuşak olacak)
ÜZERİNE:
  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kalığı bal
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
HAZIRLANIŞI:
  • Yoğurma kabımıza yumurta ve şekeri koyup mikserle çırpalım daha sonra sırayla margarin, sıvıyağ, kabartmatozu ,vanilya  ve sütü de ilave edip azar azar un ekleyerek kurabiyeden yumuşak kekten katı bir hamur elde edelim.
  • Hamur dan elma büyüklüğünde bir parça ayıralım kalanı tepsimize ince 1 cm kalınlığında yayalım.
  • Diğer tarafta elmaları soyup ince ince dilimleyelim.derin bir kap içerisine koyup elmaların üzerine tarçın ve balı 1 yemek kaşığı toz şekeri de serpip karıştıralım.elma dilimlerini tart hamurunun üzerine sırayla dizelim
  • Üzerine ceviz ve kuş üzümünüde sepelim
  • ayırdığımız hamuru avucumuzda ovalayarak rulolar oluşturup en üste aralıklarla koyalım üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim soğuyunca istediğimiz gibi dilimleyip servis edelim.



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...