17 Eylül 2011 Cumartesi

KARA LAHANA DOLMASI

GEREKLİ OLANLAR:

  • kara lahana:  mikatrı  hesaplıyamıyorum(destelenmiş olarak aldım )
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 iri boy kuru soğan (biri suyu hazırlanırken kullanılacak)
  • yarım deste maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı salça(2 kaşık suyu hazırlanırken kullanılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı( yarım çay bardağı  suyu hazırlamak için  kullanılacak)
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz 
  • 3 su bardağı su 
HAZIRLANIŞI: 

  • Lahanaları  büyük bir tencereye su koyup haşlayalım çok erimemesine dikkat edelim.haşlanınca süzüp musluğun altında tutup bol su gezdirelim hatta biraz suda bekletelim 5,10 dk kadar
  • Diğer tarafta içi hazırlamak için, soğanın birini küp doğrayıp tavaya koyalım yağını ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Pirinç ve bulgurları  yıkayıp ekleyelim 2 yemek kaşığı salçayıda katıp bir iki daha çevirip yarım su bardağı su koyup 5 dk demlendirelim.Dinlenince ince kıydığımız maydanoz tuz ve baharatlarıda katalım .
  • Lahana yapraklarının sert damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp iç malzemeden yeteri kadar koyup saralım .Büyük yaprakları ikiye veya üçede böle biliriz.
  • Sarma işlemi bittikten sonra ,ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytin yağını koyup diğer soğanı halka doğrayıp hafif kavuralım  kalan iki yemek kaşığı salcayı da ilave edip 3 su bardağı su koyup kaynatalım
  • soğanlı salçalı su kaynayınca lahananın üzerine dökelim .lahanaların üzerine porselen tapak kapatalım 1  1,5   saat kısık ateşte pişirelim.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...