9 Ağustos 2011 Salı

KÜRDAN KEBABI

GEREKLİ OLANLAR:

  • 250gr kıyma
  • 1kg patlıcan( büyük ve uzun olursa sarmaya gelir)
  • 1 küçük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • kürdan
  • tuz ,karabiber ,kırmızıbiber,kimyon,kekik
HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanları boylamasına ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletelim
  • bir kaba kıymayı koyup soğanı rendeleyelim
  • baharatları ve tuzunuda ilave edip yoğuralım
  • domates ve biberleride iri küp halinde kesip bekletelim
  • patlıcanları sudan cıkarıp suyunu süzdürüp
  • teflon tavayı hafif yağlayarak patlıcanları alt üst kızartalım
  • patlıcanlar soğuyunca hazırladığımız kıymadan bir çimdik alıp patlıcanın içine koyup rulo yapalım
  • üzerine bir domates bir biber koyup kürdanı batıralım. tepsimize dizelim
  • üzerine salcalı su yapıp gezdirelim önceden ısıttığımız hızlı ayardaki fırınımızda 20,25 dk pişirelim.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...