6 Mayıs 2011 Cuma

SALAM LI VE PEYNİRLİ GÜL BÖREK

 MALZEMELER:
3 Tane yufka
PEYNİRLİ İÇ:
1 yumurta
1 Kase peynir veya lor yada ikisinin karışımıda olabilir.
1 demet maydanoz .Tuz karabiber,kırmızı biber.
Yarım çay bardagı sıvı yağ.
maydanozları doğrayıp yağ ,yumurta ve baharatlarla beraber peynire karıştıralım.
SALAMLI İÇ: Salamı rendeleyelim bu kadar
 Önce yufakaları dört parmak eninde şeritler halinde keselim içlerine  salam  ve  peynir içlerinden koyalım ,salamlı tarafa bir kaşık yağ gezdirelim
 Enine ikiye katlayıp.bir uçtan başlayarak içe doğru kıvırarak gül şeklini oluşturalım.
Tepsimize sıralayalım üzerlerine de fırçayla yağ sürüp önceden ısıttığımız fırınımızda kızartalım .Çok hafif çıtır lezzetli bir börek oluyor tavsiye ederim :)
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...