25 Ocak 2012 Çarşamba

DOYURAN PASTA


 Gerek yok her sözü laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana...Demiş MEVLANA .
Canlarım ))) Begenerek ve de takdir ederek takip ettiğim sevgili arkadaşım yeşim hanımınhttp://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/yaptığı bu tarifi denedim. çok memnun kaldım harika bir tat çok pratik çok basit  şık bir pasta oldu denemenizi tavsiye ederim:)) Ben  malzemelerde bi iki değişiklik yaptım evde olan malzemeleri kullandım .işte tarif
GEREKLİ OLANLAR:
1 adet pastaban sade (iki katlı .
100 gr eritilmiş margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı dolu dolu portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuş üzümü
10.12 adet kaysı sarı ve siyah (gün kurusu) karışık çok minik doğranmış
ÜZERİNE 
Benmari usulü eritilmiş pasta  çikolatası
çekilmiş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba bütün malzemeleri koyup yoğuralım .streçin içne bütün hamuru boşaltıp silindir şekli verelim. Sıkıca streçleyip derin dondurucuda en az 2.3 saat beklettikten sonra iki parmak kalınlıkta kesip önce çikolata sosa batırıp,daha sonra  üzerine fıstık serpip servis edelim .Bu kadar basit )Arkadaşımın dediği gibi bunu böyle hazırlayıp dolapta bekletebiliriz gerektiğine hazır bulunur:)
 BU TARİFİMİDE EMİNE ARKADŞIMA GÖNDERİYORUMhttp://mutfakincisi.blogspot.com


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...