28 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKAL SULU ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

 GEREKLİ OLANLAR:
3 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 küçük havuç
1 orta boy patates
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı şeker
tuz
yeşil  yaprakları atmıyoruz küçük doğrayıp
 onlarıda sonunda ilave edicez

HAZIRLANIŞI:
Kerevizler soyup iri küpler şeklinde doğrayalım 2 yemek kaşığı un ve su koyduğumuz bir kasade  kerevizleri 5 dk bekletelim.
Tenceremize yağı koyup üzerine küp doğradığımız soğanları ve küçük doğradığımız havuçlarla patatesleri ilave edip hafif pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra  kerevizleride ilave edip ocağın altını kısalım üzerine şeker ve tuzunuda katıp kendi suyuyla pişirelim. Hafif pişmeye yakınken doğradığımız yaprakları ve portakal suyunuda ekleyip birazdaha pişirip ocağı kapatalım(kerevizler çok cabuk pişiyor geçmemesine dikkat edin)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...