23 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİT PASTA

 ÜZÜLME CAN ! DOĞRUYSAN ZARARDAYIM DEME ! BİL Kİ İYİLER MUTLAKA KAZANIR . . . ( HZ.MEVLANA CELALEDDİN RUMİ K.S)
Selam ve sevgiler gönderiyorum canlara:))Bir çok blogun denediği  görüntüsü ve tadı harika )))ama(bence)  servis ederken zorlandığım( harika sofra süsü pastayı bende denemek istedim )Bütün malzemeleri hazır kullandım bundan dolayıda çok pratik bir pasta oldu .benim gibi merak edip denemek isteyen canlarım için işte tarif:))
GEREKLİ OLANLAR:
1 Paket kedidli büsküvi
2 paket Dr.Oetker tavuk göğsü
4,5 su bardağı süt  tavuk göğsünü hazırlamak için tariften yarım bardak eksik süt kullanıyoruz
üzerini süslemek için NESGUİK çikolatalı mısır gevreği
ISLAMAK İÇİN:
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı neskafe
HAZIRLANIŞI:
Servis edeceğiniz pasta tabağının ortasına pasta çemberini koyalım(kelepçeli kalıp kullanılıyor). Kedi dili bisküvileri süt ,şeker neskafe karışımıyla ıslatıp, hem dik durması hem de pasta kalıbının boyuna göre ayarlanması için kedi dillerinin altını kesip, pasta kalıbının etrafına çit gibi sıralayın.Alt tabana kestiğimiz parçaları ıslayıp dizelim üzerine tarifteki gibi hazırladığımız tavuk göğsünü boşaltıp iyice yayalım en üste çikolatalı mısır gevreğini serip dolapta 5,6 saat bekletip (hatta bir gece beklerse daha güzel dilimleniyor )servis edelim .


BU TARİFİMİ EMİNE KAYA ARKADAŞIMIN ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM  KOLAY GELSİN CANCAĞIZIM:)






Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...