17 Kasım 2011 Perşembe

MİNYATÜR HATAY'IN ÇÖKELEKLİ EKMEĞİ ...

 
Güzel günler... hayırlı cumalar olsun canlarıma:))Bu traif  Hatay'lı bir komşumuzun tarifiydi yıllar önce günlerinde misafirlerine hep yapar bizlerede gönderirdi çok sevdiğim bir lezzettir bende sizlerle paylaşmak istedim bu tarifi
basit ,lezzetli,harika oluyor canlarım denmenizi tavsiye ederim ) kucak dolusu sevgiler selamlar gönderiyorum
GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
1 yumurta
2su bardağı ılık süt
1 paket   toz maya
1 su bardağı sıvı yağ
tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar un (hamur kulakmemesi yumuşklığında)
ÜST MALZEMESİ:
500 gr çökelek(yoksa ev yoğurdunu kaynatıp tülbentte 3,4 saat süzüp kullanın)
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı çörekotu
3 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
çökelek tuzsuzsa gerektiği kadar tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce hamurun bütün malzemelerini katıp unuda azar azar ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup yarım saat mayalandıralım.
Diğer tarafta derin bir kaba çökeleği ve diğer malzemeleri katıp iyice karıştıralm
Hamur mayalandıktan sonra cevizden büyük parçalar koparıp ortasını genişce çukur yapalım ve iç malzemeden bolca koyup yağlanmış fırın tepsimize dizelim .
yüksek ısıdaki fırınımızda pişirelim
yediğiniz şifa olsun




Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...