21 Kasım 2011 Pazartesi

BATON PASTA

 GEREKLİ OLANLAR:
 KEKİ İÇİN:
4  yumurta
3  fincanı şeker
1  fincanı süt
yarım fincan sıvı yağ
4 fincan tepeleme un
1  paket kabartmatozu
1 paket vanilya
NOT:Fincan ölçüsü Tür kahve fincanı
HURMALI İÇ DOLGU:
1 orta boy paket hurma
1 fincan bal
1 fincan ceviz
KAKAOLU İÇ:
1  Paket bitter çikolatalı puding
hazırlamak için 2 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
2 Paket sade kremşanti
hazırlamak için 2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
__Önce kek hamurunu hazırlamak için , çırpma kabımıza şeker ve yumurtaları koyalım mikserle köpürene kadar çırpalım ardından kalan malzemeleri koyup iyice çırpalım.Yağlı kağıt serdiğimiz kare fırın tepsimize hamurumuzu döküp düşük ısıda ağır ağır pişirelim(hızlı ayar sıcaklık olursa kekin üzeri pişer içi hamur kalır).
__Diğer tarafta hurmaları bir tencereye koyup 1 fincan su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.Pişen hurmaların soğuduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp.içine bal ve cevizi katıp kullanmaya hazır bekletelim.
__Pudingimizide 2 su bardağı sütle pişirip bekletelim.
__Krem şantiyide 2 su bardağı soğuk sütle iyice çırpıp hazırlayalım.
__keki üç eşit parçaya bölelim.Alt katına pudingi serelim.üzerine bir kek koyup hurmalı harcı serelim son kek parçasınıda üzerine koyup en üstü krem şantiyle kapatalım üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...