29 Kasım 2011 Salı

TEPSİDE ORUK KEBABI


 Sevgili dostlarım!!! canlarım nasılsınız bakalım herkesler iyidir inşallah ))Benmi !!!Bende iyiyim diyeyimde iyi olayım)) Hamdolsun rabbime ufak tefek sağlık sorunlarım  dışında  pek önenli bişey yok.. 18 yıldır artık  ben alıştım da sevgili bünyemin kabul etmediği... Ara ara ilaçlarını beğenmeyen  hipotiroid im var ...bügün çok verdin( yarın az geldi diyebiliyor... Bu durum da bütün hormonları altüst ediyor...  mesela iki  gündür başımı uykudan kaldıramıyorum bıraksalar 24 saat uyuyacam... Daha birsürü etkileri var da neyse geçiyim onları şimdi.( Dışarı çıkıp yürümek istiyorum açılmak için nefesim kesiliyor yürümekte zorlanıyorum .Dün gidip tahlil yaptırdım evet... Gene ilaç fazla gelmiş... Dozu düşürdük biraz daha iyi hissediyorum.Allahım daha kötü hastalıklardan korusun:) Neyse işte böyle canlarım ben bunları bırakayımda sizlere bu harika enfes oruk kebabı mın tarifini vereyim... Ben kebabımı fırında yaptım malum mangal yakacak imkan yok kış günü... Bende fırında yapsam nasıl olur dedim ...inanın çook güzel oldu denemenizi taviye ederim canlarım(ama mangalda da denmek isterim tabiki) Gelelim tarife:))))
GEREKLİ OLANLAR:
500gr yağlı kıyma
1 su bardağı çiğköftelik ince bulgur
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı isot
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba  eti ,yıkanmış bulguru,baharatları ,tuzunu,maydanozu katıp ara ara su ilaveleriyle bulgur iyice yumuşayana kadar yoğuralım.Hamurumuz 2cm kalınlığında olacak şekilde bir fırın tepsisini sıvı yağla yağlayıp
hamuru içine koyup elimizi ıslayıp bastırarak düzleştirelim. yüksek ısıdaki fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
isteğe bağlı salata ve soslarla servis edelim .Tavsiyem baharatlı soğan salatasıdır..Afiyet olsun ...



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...