6 Ocak 2012 Cuma

TEREYAĞINDA ÇUPRA

 Herkese huzurlu mutlu güzel bir hafta sonu diliyorum:)))Hafta sonları genelde balık güzel gider diye düşündüm ve bu güzel mis gibi tereyağında tersyüz ederek pişirilmiş enfes balığın tarifini vermek istedim .
GEREKLİ OLANLAR:
4 ADET ÇUPRA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
LİMON
KARABİBER
HAZIRLANIŞI:
Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkadıktan sonra limon tuz ve karabiberle terbiyeleyelim .Teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup ısınınca balıklarıda koyup önce hızlı ateşte bir yüzlerini kızartalım
Balıkarı tes çevirip ocağın altını kısıp ağır ağır diğer yüzlerinide kızartıp servis edelim...

25 yorum:

birincisin dedi ki...

Çupra çok lezzetli bir balıktır tereyağı ile çok daha lezzetli olmuştur...Ellerine sağlık:)

necla dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

fatosun mutfagından... dedi ki...

herzaman fırında pişen balıkları tercih ederim ama bu şahane görüüyor..ellerine sağlık canımm

yeşim dedi ki...

oh mis gibi koktu.ellerine sağlık canım.şifalar olsun.yarın bizimde balık günümüz..öperimm.

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

bayılırım balığa ellerinize sağlık çuprada favorimdir

mutfagabuyrun dedi ki...

tli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

mis gibi olmuş afiyetler olsun size ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüyor tere yağı yanmıyor mu

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor.

Unknown dedi ki...

balık istiyor canım artık nefis görünüyor
sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

anne eli gibi dedi ki...

tereyağında alabalık yaparım ,çuprayı denememeiştim,eminim onada yakışmıştır,ellerinize sağlık..

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel düşünmüşsün.Ellerine sağlık.Deniz ürünlerinin hepsini çok severimm.

Unknown dedi ki...

Şu anda ağzımın suyu aktı desem..:)))
Bugünde ben balıp yapıcam inşallah..
Nefiss görünüyor canım nefiss..
Ellerine sağlık.

ihlamurcum dedi ki...

Tereyağıyla olduğu için çok lezzetlidir, eminim.Elinize sağlık

Unknown dedi ki...

biz de böyle tereyağında seviyoruz bu tür balıkları. ellerin dert görmesin fatmacığım sevgiler canım

Mutfak Dili dedi ki...

Elien saglik olsun canim. Balik burcuyum baligi severim ama kilciklari olmasin..))
Tam balik etli olsun..)
Sevgiler canim...

Şirince Tatlar dedi ki...

en sevdiğim balık türlerinden biri, üzerine bir de tereyağda olunca offf ne denirki eline sağlık..

BENİMDENİZİM dedi ki...

Merhaba arkadaşım nasılsın. Balıkta güzel görünüyor ellerine sağlık.Boncukları sormussun şekerleme değil gerçek boncuk yerken alıverdim üzerinden.burda bulamadım pastanelerede toptancılar getiriyorlarmış

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
Şu an da bile canım çekti balık ve salata nefis görünümlü uyumlu bir ikili:))
Sevgiler...

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Tereyaginda biraz agir olmazmi sence ? babamda cok sever tereyaginda ama ben sivi yagda tercih ederdim. Ama nefis gözüküyor ellerine saglik canim

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

arkadaşım ♥ NeSLiNaMe ♥ hiç ağır olmuyor dört balığı sadece 2 yemek kaşığı tereyağında pişiriyorsun inan çok az tereyağını yakmamaya özen gösteriyorsun tabiki

ihlamurcum dedi ki...

Biz egel,iler çipura ve levreğe bayılırız.Hele tereyağlısına ,diyecek söz yok.
Elinize sağlık

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

bu aralar baliga hic dayanamiyorum, okadar pasta borek icinde canim balik istiyor :) hatta gecenlerde pastirmayi balikli yapmislar onu bile istedi :)))
senin tarifide istedi ,ne canim varmis beim hemen yapmam gerekir
ellerine saglik canim...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık harika canım
:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...