11 Mart 2012 Pazar

HAŞHAŞ ÇEMBERLİ KURABİYE



GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
2 yumurtanın haşlanmış sarısı(yumurtaları kabuklarıyla haşlayıp pişirelim soyup sadece sarılarını kullanalım)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
gerektiği kadar un
1 su bardağı siyah haşhaş
1 yumurtanın akı bulamak için..( haşhaşlar yapışsın diye)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kabımıza margarin,yumurta sarılarını,şeker ,tahin,kabartma tozu,vanilyayı koyup iyice karıştıralım unu azar azar ilave edip kulak memesinden birazcık sert hamur elde edelim.
hamuru 1 cm kalınlığında açıp bardakla keselim
kestiğimiz dairelerin kenarlarını önce yumurta akına daha sonara haşhaşa bolca bulayalım ve fırın tepsimize dizelim
önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...