150 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
2 yumurtanın haşlanmış sarısı(yumurtaları kabuklarıyla haşlayıp pişirelim soyup sadece sarılarını kullanalım)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
gerektiği kadar un
1 su bardağı siyah haşhaş
1 yumurtanın akı bulamak için..( haşhaşlar yapışsın diye)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kabımıza margarin,yumurta sarılarını,şeker ,tahin,kabartma tozu,vanilyayı koyup iyice karıştıralım unu azar azar ilave edip kulak memesinden birazcık sert hamur elde edelim.
hamuru 1 cm kalınlığında açıp bardakla keselim
kestiğimiz dairelerin kenarlarını önce yumurta akına daha sonara haşhaşa bolca bulayalım ve fırın tepsimize dizelim
önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
12 yorum:
ben bu kurabiyeyi geçenki postunda görünce çok beğenmiştim zaten tarif için teşekkürler canım ellerine sağlık tekrardan
Fatma hanim elinize saglik olsun. Hashasi boyle degerlendirmek ne guzel.. Denemek gerek. Cayimin yanina aldim bir tane izninle..
Sevgiler canim..
Çok değişik bir tarif.Sunumuda çok şık duruyor.Eminim tadıda güzeldir.Sabah sabah bu aç karnına olsada çayla yeseydik.Ellerine sğlık...
çok güzel şık bir kurabiye olmuş canım.kıyır kıyır çaylada süper olur.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis tarifler yayınlanmaya başlamış...görüntü olarak çok şık bir kurabiye..ellerine sağlık canım..
hashasıda çok severim eline sağlık :)
Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Sevgiler:)
kıyır kıyır gözüküyor ellerine sağlık fatmacım sevgilerimle
çok hpoş görünüyorlar eminim tadıda öyledir
emeğine sağlık
Canım ellerine sağlık kurabiyeler harika mutlu haftalar sevgiler.
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
kurabiye malzemeleri alışılmışların dışında eminim farklı bir tat olmuştur ellerine sağlık güzel görünüyor...
Yorum Gönder