27 Haziran 2011 Pazartesi

İÇ PİLAV

GEREKLİ OLANLAR:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 iri soğan
5 su bardağı et veya tavuk suyu (bulyonda kullana bilirsiniz)
1 küçük poşet çam fıstığı
1 küçük poşet kuş üzümü
1çay kaşığı dolu yeni bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber.tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri yıkayıp hazırlayalım.
Pilav tavamıza yağı koyup soğanı minik küp doğrayalım fıstıkları da katıp kavuralım.
Hafif pembeleşince pirinçleri ilave edelim onunlada kavuralım ve suyunu ilave edelim.
Pilavımız inmeye yakın  tuzunu ve bütün baharatları ,üzümü katıp iyice suyunu çekince altını kapatıp
pilavımızı demlendirelim.
İstediğimiz gibi servis edelim:)






7 yorum:

Unknown dedi ki...

Karnıyarıktan sonra pilav süper oldu.
Sayafana uzun zaman girmeyeceğim ama :))
Karnım zaten aç :((
Ellerine sağlık canım
Çok severim iç pilavı..
Sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Çam fıstıklı,üzümlü,baharlı tariflerin hepsini çok severim.Ellerine sağlık...

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir pilav ve harika bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Ablacım ben çok severim iç pilavı yaaa,Ellerine kollarına sağlık.Çok öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinze sağlık.

Unknown dedi ki...

Mutlaka deniyecegim ellerin dert gôrmezsin canim

Unknown dedi ki...

asla hayır diyemeyecegim bir lezzet.ellerine saglık.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...