13 Haziran 2011 Pazartesi

BÖĞÜRTLEN JÖLELİ EV YAPIMI PUDİNG

Arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum  sağlıklı mutlu günler herkese ... Diyorum ama malesef çok kişi hasta.:(
Bu aralar dostlarımın çoğu hastalıkla uğraşıyorlarmış çok üzüldüm herkese çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız da aramıza dönersiniz:))
Arkadaşlar geçen hafta bende oğlumda bu gripmidir nedir bilmiyorum her neyse yakalandık bu hastalığa ama inanın ADAÇAYI ve IHLAMURLA 3günde atlattık herkese tavsiye ederim demleyip  sıcak soğuk demeden bol bol içtik ve en önemlisi yatmadan önce dişleri fırçalayıp adaçayıyla gargara yapıp yattık çok iyi geldi şidetle tavsiye ediyorum :)))
Ev yapımı jöleli puding imin tarifini vereyim
GEREKLİ OLANLAR:
PUDİNG  İÇİN:(küçük kek kalıbına hazırladım)
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un tepeleme dolu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
vanilya veya istediğiniz aromayı kullana bilirsiniz(vanilya yı en son katınız)
JÖLE İÇİN
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3,4 yemek kaşığı böğürtlen
yarım çay bardağı şeker
HAZIRLANIŞI:
tencereye puding malzemelerinin hepsini koyup karıştıralım
ocağın altını yakıp karıştırak pişirelim
kaynadıktan sonra 3,4 dk daha kaynatıp ocaktan alalım  soğumaya bırakalım
diğer taraftan jölemizi hazırlayalım. Tencereye jöle malzemelerini koyup karıştırarak pişirelim
kalıbımızın dibine jölenin çoğunu koyup birazını ayıralım  . soğuyunca pudingi üzerine boşaltalım biraz dolapta bekletip kalan jöleyide üzerine serelim 5,6 saat dolapta bekletip servis edelim
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...