17 Mart 2011 Perşembe

PARMAK BONFİLE


  • MALZEMELER:
  • 12 Tane BEYPİLİÇ parmak bonfile
  • 2 Tane yeşil biber
  • 2 Tane kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Diş sarmısak
  • 1 Çay kaşığı kara biber ,kırmızıbiber ,kımyon ,kekik ,tuz 
  • 1 Tane defne yaprağı
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir kap içinde bonfileleri yıkayıp bütün baharatları ve yağı katıp harmanlayalım daha sonra tavamıza dizelim bir yüzünü hızlı ateşte kızartalım kızarınca diğer yüzlerini çevirip ocağın altını kısalım üzrine biberleri halka doğrayıp yerleştirelim ve üzerine kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar pişirelim yemeğimiz pişince istediğimiz gibi servis yapalım.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...