19 Mart 2011 Cumartesi

BÜLBÜL KONAĞI


   Eminim çoğunuz denemşsinizdir   bu güzel  tatlıyı. Kardeşim  bu tarifi  EMİNE BEDER den aldığını ,kendisini denediğini çok güzel olduğunu söyledi. Bende misafirlerime yaptım harika ötesi birşey oldu .Herkes çok beğendi . Tavsiye ediyorum.


  • MALZEMELER
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket margarin
  • 1,5 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Çorba kaşığı sirke
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak
  • Üzeri için 1 kase ceviz içi cevizler bütün çıkarılırsa daha iyi olur 
  • ŞERBETİ
  • 5 Su bardağı şeker
  • 5 Su bardağı su
  • yarım limon                                                             
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru yoğuracağımız kabımıza bütün hamur malzemelerini koyup yoğuralım .Hamurumuz dan parçalar alıp 1cm kalınlığında açalım su bardağıyla keselim birini alt taban, diğer üzerine koyacağımızı da ortasından kola kapağıyla kesip yumurta nın beyazına batırıp üzerine koyalım bütün hamurumuzu böylelikle tamamlayıp ortalarına ceviz parçaları koyup önceden ısıttığımız fırınımızda kızartalım pişer pişmez soğuk şerbeti sıcak tatlımızın üzerine dökelim.(ölçüler aynen yapılışı kendi yorumumla anlattım.)
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...