31 Mart 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

Kurutmalıkları bitirelim artık yaz geliyor. Bende baharı görmeden yaza atlıyorum ,ama bu senede kışı görmeden bahar geldi. Ondan galiba.Mevsimleri karıştırdık,artık kurutmadamı yapmayacağız yoksa bu gidişle.Önceden yazın sebze ve meyvesi farklıydı, kışın ki farklı ,şimdi ise her mevsim her meyve ve sebze var.

  • Varda...Ne tadı var ne tuzu bütün sebze ve meyve ler özelliklerini yitirmiş haldeler.Artik onlardan kurutmalıklar bile lezzetli olmuyor. Bilmiyorum fakedeniniz varmı ben özellikle patlıcanı önceden ıslayıp haşladığım halde genede eskisi gibi iyi pişiremiyorum.Daha doğrusu pişmiyorlar.Kendimce karar alıyorum mevsim sebzeleri alacam diyorum ki zaten  dışındakileri almam eee onlar çokmu iyi dolapta soluyor renkleri.O önceden olan mis gibi kokuları yok.Ya olması gerektiğinden iri ya sünger gibi içine çöküyorlar. Ispanağın, maydanozun yaprakları büyüteç altındaymış gibi.Amaan nerden geldim buralara bıktık artık bu mevzuları konuşmaktan ,yazmaktan ,okumaktan neyse ben tarifimi vereyim size.
  • MALZEMELER:
  • 10 , 12 tane kuru biber
  • 10, 12 tane kuru patlıcan
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 2 İri boy soğan
  •  2 Su bardağı zeytin yağı
  • 2 Yemek kaşığı erik ekşisi
     nar veya sumak ekşi side olur
  • 1 Yemek kaşığı nane
  • Karabiber ,kırmızıbiber, tuz
  • 1Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1Su bardağı su(iç malzemeye konacak)
  • YAPILIŞI:
  • Kurutmalar akşamdan ıslanır ertesi gün 5 dk kaynatılır ve süzülür .İçi hazırlayacağımız kapta pirinçleri yıkayalım soğanları çok minik doğrayalım bütün baharatları yağı salçaları ve ekşisini koyup bir su bardağı da su koyup iyice karıştıralım.dolmaları tek tek dolduralım fazla iç koymasak daha iyi içi pişer,tencereye önce patlıcanları daha sonra biberleri yerleştirip üzerini aşana kadar su koyup  kaynayana kadar ocağın altını açıp kaynadıktan sonra kısıp dolmalarımızı  pişirelim .
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...