8 Mart 2011 Salı

PEYNİRLİ PIRASALI BÖREK

MALZEMELER:
4:Yufka
3.Yumurta
1.Su bardağı sıvı yağ
1.Çay bardağı yoğurt
İÇ MALZEME:
4veya5dal pırasa
1.Su bardağı peynir rendesi(lorda olabilir)
1.Orta boy domates
kara biber ,kırmızı biber peynir tuzsuzsa eğer tuz
YAPILIŞI:
Önce bir kapta içimizi hazırlayalım pırasaları çok küçük küçük doğrayalım domatesleri de aynı şekilde doğrayıp baharatlarını katıp sıvı yağdan da biraz katıp karıştıralım.İçimiz  hazır.
Tepsimizi yağlayıp bir kat yufka serelim arasına,  derin bir kapta hazırladığımız yağ yumurta ve yoğurt harcımızı iyice çırpıp yufkanın üzerine gezdirelim.ikinci yufkayı da serip aynı işlemi uygulayalım iç malzememizi orta kısma yayıp diğer yufkalarada aynı işlemleri uygulayıp böreğimizin üzerine kalan harcımızıda döküp böreğimizi keselim(ben pişirmeden önce kesiyorum çıkrması kolay oluyor).önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.AFİYETLE

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...