8 Mart 2011 Salı

TUZLU KURABİYE



MALZEMELER:
100g  margarin (oda sıcaklığında)
1.yumurta
1.paket kabartma tozu
1. tatlı kaşığı mahlep
1.tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı peynir rendesi
1.tatlı kaşığı kırmızı biber
1. çay bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un( hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
üzerine susam
YAPILIŞI:
kabımıza bütün malzemeleri  sırayla konup iyice yoğuralım .sadece yumurtanın sarısı içine konur beyazı üzerine ayrılır.Hamurumuz iyice özleşene kadar (elimize yapışmayana kadar)yoğrulduktan sonra, hamurdan parçalar koparıp tezgahın üzerinde silindir şekline getirilp bıçakla yan yan kesip önce yumurtanın beyazına daha sonra susama batırılıp tepsiye dizelim önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar  pişirelim.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...