MALZEMELER:
3 Su bardağı yarma
Su
Tuz bu hamur malzemesi
1/2 Ispanak
1 Su bardağı siyah mercimek(yeşil de olur)
2 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı erik ekşisi(bu ekşiyle daha güzel oluyor bazı yerlerde erik pestilide var oda olabilir)
2Yemek kaşığı salça
tereyağı
YAPILIŞI:
önce yarma tuz ve suyla hamurumuzu yoğuralım yoğurma işlemi bittikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım (resimde görüldüğü gibi)hamuru böylelikle bitirelim.
Diger tarafta soğanımızı doğrayıp yağını kayup pembeleşinceye kadar kavuralım salçasınıda ilave edip sosumuzu bir kenara alalım .Tenceremize suyu koyup önce mercimekleri haşlayalım daha sonra köftelerikoyalım erik ekşisinide ilave edip biraz daha piştikten sonra sosunu koyalım ayrıca ayıklayıp doğradığımız ıspanaklarıda ilave edelim ıspanaklarda pişince ocağımızı kapatalım yemeğimiz hazıııııııı:r):):):)
6 yorum:
Aramiza hosgeldin. Gorunuse bakilirsa daha cok guzelliklerde bulusacagiz.
teşekkür ederim inşallah. daha çok yeniyim ama biokadarda hevesliyim sizler gibi başarılı olmayıda ümit ediyorum
hemşerim ne güzel yapmışsın köftemizi ellerine sağlık...
www.birseninmutfagi.com
samimi ve sıcak yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim anlaşılabilir tarifler vermeye çalışıyorum
değişik ve besleyici olmuş ellerinize sağlık
teşşekür ederim yöresel yemeklrimiz hep öyle değlmidir hem besleyici hem zahmetli bir okadarda güzel
Yorum Gönder