5 Şubat 2011 Cumartesi

analıkızlı kaysı tatlısı

Bana 15 Temuz 2007 Malatya kaysı festivalinde KAYSI TATLILARI yarışmasında ödül kazandıran ANALIKIZLI TATLI TARİFİMLE başlamak istiyorum
MALZEMELER
500 gr günkurusu kaysı
500 gr çir kaysı( Normal kuru kaysı )
1 Çay bardağı nişasta
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Su bardağı su
İÇ MALZEME
kaysı çekirdeği içi
ÜZERİNE
hindisdan cevizi

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler: önce çir kaysı (normal kuru kaysı)daha sonra gün kurusu için geçerli tüm  malzemeler önce gün kurusu kayısıları temizleyip ayıkladıktan sonra tencereye koyup üzerine bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şekeri koyup suyu çekene kadar
ar kısık ateşte iyce pişirilir su çekine bir çay bardağı nişasta konup biraz daha pişirilip ateşten alınır soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra içli köfte yapımı tekniğiyle cevizden büyük parçalar alınıp yuvarlanıp içi açılır
daha sonra iç malzeme konup yuvarlanıp içli köfte şekli verilir  bunlar büyükleri küçükleri yani (kızları) için minik parçalar alınıp elde yuvarlak şekiller verilir .Aynı işlem diğer kaysı içinde uygulanır şekilleri verilip servis tabağına dizilir üzerine hindistan cevizi dökülür
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...