MALZEMELER
500 gr günkurusu kaysı
500 gr çir kaysı( Normal kuru kaysı )
1 Çay bardağı nişasta
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Su bardağı su
İÇ MALZEME
kaysı çekirdeği içi
ÜZERİNE
hindisdan cevizi
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler: önce çir kaysı (normal kuru kaysı)daha sonra gün kurusu için geçerli tüm malzemeler önce gün kurusu kayısıları temizleyip ayıkladıktan sonra tencereye koyup üzerine bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı toz şekeri koyup suyu çekene kadar
ar kısık ateşte iyce pişirilir su çekine bir çay bardağı nişasta konup biraz daha pişirilip ateşten alınır soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra içli köfte yapımı tekniğiyle cevizden büyük parçalar alınıp yuvarlanıp içi açılır
daha sonra iç malzeme konup yuvarlanıp içli köfte şekli verilir bunlar büyükleri küçükleri yani (kızları) için minik parçalar alınıp elde yuvarlak şekiller verilir .Aynı işlem diğer kaysı içinde uygulanır şekilleri verilip servis tabağına dizilir üzerine hindistan cevizi dökülür
3 yorum:
bune güzel bir tarif
çok güzel görünüo hemen deniyiceğim
denedim görüntüsü gibi kendide çok güzel oldu ellerinize sağlik
Yorum Gönder