14 Şubat 2011 Pazartesi

Zeytin yağlı lahana sarması




Hem leziz hemde şifalı lahana sarması
MALZEMELER:
1.Orta boy lahana
1,5 su bardağı pirinç
1.Çay bardağı zeytin yağı
1.Orta boy soğan
tuz ,karabiber,nane, maydanoz
YAPILIŞI:
Önce lahana,mızı haşlıyoruz şekilde görüldüğü gibi ben bütün olarak haşlıyorum.
Ayrı bir tarafta önce tavamıza yağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edip hafif kavuruyoruz
yıkadığımız pirinçleri koyup şöyle bir çeviriyoruz üzerine yarım çay bardağı su ve tuzu koyup suynu çektikten sonra nane,maydanoz,karabiber ve kırmızı biberinide katıp beş dakika dinlendirdikten sonra sarma işlemine başlıyoruz
sarma işlemide bittikten sonra tenceremizi ocağa koyup üzerine kaynattığımız 3 bardak suyu ilave edip  tuz ve zeytin yağ da gezdirip 30,35dk kısık ateşte  pişiriyoruz.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...