15 Şubat 2011 Salı

İÇLİ KÖFTE









Harika bir lezzet yapması biraz oyalayıcı ama bu lezzeti tatmaya değer
MALZEMELER:
İÇ MALZEME:                                                                                                                                                                                        
500g .yağlı kıyma
2:İri kuru soğan
4 Yemek kaşığı tere yağı
kara biber,kıırmızı biber,tuz
HAMURU
1.Kg.bulgur .ben orta bulgur diye adlandırdığımız bulguru kullanıyorum  siz bulamassanız çiğ köftelik bulgurda olur.
500 g.yasız kıyma(ben aynı ölçüde tavuk kıyması kullandım)
tuz, bir yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
Öce iç malzeme hazırlanır çünkü  soğuması lazım . tavamıza  soğanları doğrayıp yağı koyup biraz kavuralım daha sonra kıymasını ilave edip iyice kavuralım kavurma işlemi bitine tuzunu ve baharatları katıp soğumaya bırakalım.
diğer tarafta kabımıza bulguru salçayı tuzunu ve kıymasını katıp azar azar su ilave ederek hamurumuzu .macun kıvamına gelene dek iyice yoğuralım.(ben bulguru yarım saat önceden ılık suyla ıslatıyorum daha kolay oluyor)
daha sonra resimlerde görüldüğü gibi içli köfteler elde açılıp içine kıyması doldurulup tekrar ağzı kapatılır.böylelikle bütün hamur bitirilir.isteğe bağlı olarak ya haşlanarak yada bol yağda kızartılarak servis edilir.
HERKESE AFİYET OLSUN
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...