25 Aralık 2011 Pazar

BUMBADA TATLISI


GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMELERİ:
1 Paket  oda sıcaklığında margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 yumurta  (sarısı hamura beyazı hindistan cevizinin içine)
2 yemek kaşığı kakao
2 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un hamur kulakmemesi kıvamında
İÇ DOLGUSU:
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 yumurtanın beyazı
ŞERBETİ:
4 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım çünki şerbet soğuk  olması gerekiyor.
Tencereye 4 subardağı şeker ve 4 su bardağı suyu koyup kaynatalım kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edelim 15 ,20dk kaynatp kaşıktan akışknlığına bakalım kıvamlı bir şerbet  olsun.
Derin bir kaba hamur malzemelerini koyup karıştıralım. unu azar azar ilave edip çok sert veya çok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur  elde edelim yalnız hamuru iyice yoğurup özleştirelim.
Bir kase  içersine hindisan cevizini ve 2 yumurtanın beyazını katıp iyice karıştıralım bekletelim
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine 1 çay kaşığı hindistan cevizi koyup ağzını kapatıp yuvarlayalım fırın tepsimize dizelim 250 derecedeki fırınımızda kızartalım .
Ilıyıncada soğuk şerbeti üzerine gezdirelim .üzerini süsleyip servis edelim




Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...