19 Temmuz 2011 Salı

DİLBER DUDAĞI TATLISI


 Dostlarım... Bu tatlımı misafirlerime yaptım, şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ramazan'da, Bayram'da
misafirlerinize yaparsınız diye düşünüyorum ,harika bir tatlı, agızda eriyor kıyır ,kıyır, şık görünümlü bir tatlı
GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
3 Yumurta
1paket  margarin (erit  içine koy)
1 Su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu:(üzerine yarım limon sık)
1 Çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un(hamur kulak memesi yumuşaklığında  olacak)
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN :
1 Paket margarin veya aynı miktarda tere yağı
İÇ MALZEME
3 Su bardağı ceviz içi
AÇMAK İÇİN NİŞASTA:
ŞERBETİ:
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
yarım limonun suyu
şeker ve suyu tencerye koy. kaynamaya başlayınca
yarım limonu sık  15 dk kaynat soğumaya bırak.



HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımıza hamur malzemelerimizi sırayla koyup yoğuralım .Hamurdan ceviden büyük parçalar koparıp bezeleri hazırlayalım.15 beze hazırlayalım









açma tahtamızı bolca nişasta alıp bezeleri tabak
 büyüklüğünde merdaneyle açalım aralarınada bolca
nişasta serpelim.15 tanesini üst üste dizelim .












merdaneyle açabildiğimiz kadar açalım.















sonra bir bardak yardımıyla resimdede görüldüğü
 gibi yuvarlaklar keselim.












İçlerine ceviz doldurup
ikiye katlayıp tepsiye dizelim.kalan hamurada aynı
işlemleri uygulayalım.








1 paket margarini veya aynı ölçüde tereyağını eritip
kızgın halde dilberdudaklarının üzerine gezdirelim.
(yağ her tarafa gelmeli)
orta  dereceli fırında yavaş yavaş kızartalım.
tatlımız kızarınca ılımasını bekleyelim .soğuyunca ılık şerbeti üzerine gezdirelim .







Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...