3 Nisan 2011 Pazar

MANTI ÇORBASI

  Melih ,imin en sevdiği yemeklerden biri haftanın beş günü yese of demez cancağızım  eh ana yüreği dayanırmı  hiç. Bir kere söylesin üşenmem yaparım .Bu günde öyle bir gün hemen koyuldum hamur yoğurmaya bitaraftan içi hazırlıyorum . Derken açtım hamurumu güya minik kesmeye gayret ettim ama birazda mahsuscuktan iri yaptım. Çünki bugün pazar hiç bir komşudan yardım alamayacağım ondan. Minci mincik koydum etleri ..kapatıverdim bir bir ,sonlara gelince artık ,başım dönmeye başlamıştı azbuz yapmamışım canım .Neyse dolaba atarım hazır olur başka zamana.                                                                                      

                                                                                      
       Bittide pişirme aşamasına geçtim  nihayet .                                                                                                                                                                          
                                                                                    
                                                                                                                                                                                 
                                                                                                        

  MALZEMELER:
HAMUR MALZEMESİ:

  • 5 Su bardağı un
  • 3 Yumurta
  • Tuz gerektiği kadar su hamur  kulak memesinden biraz sert olacak 
İÇ MALZEME
  • 500g orta yağlı kıyma
  • 1 İri soğan
  • Tuz karabiber ,kırmızı biber 
SUYU  İÇİN:
  •  3 Yemek kaşığı domates salçası
  • 3 Yemek kaşığı tere yağ  veya 1 çay bardağı sıvı yağ da olabilir
  • 1 Yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Tuz
YAPILIŞI:
  • Önce hamur malzemelerini yoğurma kabımıza koyup  hamurumuzu hazırlayalım.  Beş dakika dinlenirse hamur daha güzel açılır.Başka bir kapta eti,soganı rendeleyelim,baharatları koyup onuda yoğurup hazırlayalım.Resimde görüldüğü gibi hamurları 1cm kalınlığında açıp küçük kareler kesip. Etli hamurdan parçalar alıp karelerin üzerlerine koyup uçlarını birbirine getirip yapıştıralım böylelikle hamuru ve eti bitirelim.Sıra suyunun hazırlanmasında tenceremize yağı salçayı koyup karıştıralım nane,sumak ve tuzunu katalım  gerektiği kadar suyunu  koyalım  biriki taşım kaynasın sonra mantıları dökelim 10,15dk kaynatalım çorbamız pişti itediğimiz gibi servis yapalım.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...