30 Haziran 2013 Pazar

imam sarığı pastası


GEREKLİ OLANLAR:
KEK MALZEMELERİ:
5 yumurta
4 fincan şeker(türk kahve fincanı)
5 fincan un
1  fincan kaynar su
kabartma tozu ,vanillya
KREMA MALZEMELERİ
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket sade kremşanti
kenarına bulamak için 2 su bardağı hindistan cevizi
üzerine 100gr bitter pasta çikolata(yada 1 paket çikolata sosta kullanılabilir)
HAZIRLANIŞI:
önce kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakalım .bunun için tencereye sütü unu şekeri koyup pişirelim kaynayınca biriki dakika bekleyip ocaktan alalım iyice soğuyunca kremşantisini koyup mikserle çırpalım
Kek malzemelerini sırayla koyup iyice çırpalım(yalnız kaynar suyu en son koyalım) yağlanmış fırın tepsimize yayalım 180 derecede pişirelim.kek ılıyınca su bardağıyla yuvarlaklar keselim bir yuvarlağı ortadan kesip arasına kramadan koyalım kenarlarınıda ince bir şekilde krema sürelim (üstüne gelmesin)yanlarını hindistan cevizine bulayalım üstünede benmari usulü erittiğimiz çikolatadan dökelim pastamız hazır








Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...