11 Haziran 2013 Salı

kandil simidi


   Gecikmiş bir tarif ama olsun .Mühim olan tarif değilmi işte size enfes kıyır kıyır ağızda dağılan ,ve aynı zamanda da içindeki peynirden dolayı damakta bıraktığı ennnnfes lezzet...   kolay gelsin her şey gönlünüzce olsun... ALLAH 'a emanet olun....
GEREKLİ OLANLAR:
1 yumurta(sarısı hamura beyazı üzerine)
1 su bardağı kadar beyaz peynir
100 ğram marğarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt
peynir tuzsuzsa biraz tuz
kabartma tozu
gerektiği kadar un (az olmamalı yayılır ,çok olmamalı sert olur)kulak memesi kıvamında:)
üzerine bulamak için 
1 su bardağı susam
HAZIRLANIŞI:
Margarini eritelim sıvı yağıda ekleyip yoğurma kabımıza alalım yumurtanın sarısını ,üzerine yoğurdu kabartma tozunu peyniri koyup karıştıralım .Unu azar azar ilave edip iyice yoğuralım.cevizden büyük parçalar koparıp simit şeklini verip önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayıp pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .200 derce önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...