11 Haziran 2013 Salı

kandil simidi


   Gecikmiş bir tarif ama olsun .Mühim olan tarif değilmi işte size enfes kıyır kıyır ağızda dağılan ,ve aynı zamanda da içindeki peynirden dolayı damakta bıraktığı ennnnfes lezzet...   kolay gelsin her şey gönlünüzce olsun... ALLAH 'a emanet olun....
GEREKLİ OLANLAR:
1 yumurta(sarısı hamura beyazı üzerine)
1 su bardağı kadar beyaz peynir
100 ğram marğarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt
peynir tuzsuzsa biraz tuz
kabartma tozu
gerektiği kadar un (az olmamalı yayılır ,çok olmamalı sert olur)kulak memesi kıvamında:)
üzerine bulamak için 
1 su bardağı susam
HAZIRLANIŞI:
Margarini eritelim sıvı yağıda ekleyip yoğurma kabımıza alalım yumurtanın sarısını ,üzerine yoğurdu kabartma tozunu peyniri koyup karıştıralım .Unu azar azar ilave edip iyice yoğuralım.cevizden büyük parçalar koparıp simit şeklini verip önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayıp pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .200 derce önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

beyaz peynirle hiç denemedim,eminim nefis olmuştur.eline sağlık...

Bakır tencerem dedi ki...

ellerinize sağlık,gecikmesi mühim değil her daim el altında bulunacak bir tarifdir simit tarifi.

Fatma Basaran dedi ki...

kandil simidine beyaz peynir konulduğunu bilmiyordum.görüntü harika resimlerde çok hoş.çok beğendim.eline sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ahhh olsa kaç tane yerdim düşünemiyorum bile:)
Ellerine sağlık canım:)

PEMBE MASALLAR ATOLYESİ dedi ki...

İyiki bloguma uğrayıp yorum bırakmışsın:))) blogun ve yaptığın yemekler pastalar birbirinden güzel ellerine sağlık.... oruçken blogunu gezmek her ne kadar zor olsada... sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...