4 Mart 2013 Pazartesi

ÇİĞDEM KURABİYE


  
GEREKLİ OLANLAR:
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 Türk.ka.fincanı süt
3,5 su bardağı un
kabartma tozu ,vanilya
istediğiniz bir meyvenin marmelatı Çiğdem'ciğim frambuaz kullanmış
üzerine 1 su bardağı ince çekilmiş fındık ve fındıkların yapışması için 
yumurta akı

HAZIRLANIŞI:
Kabımıza hamur malzemelerini sırayla koyup homojen bir hamur elde edene kadar  iyice yoğuralım 
dolapta 10-15 dk dinlendirelim .
açma tahtamıza hamuru 2 cm kalınlığında açalım  çiçek şeklinde kalıpla keselim sayılarını eşitleyelim 
çiçeklerin yarısını ortadan kola kapağıyla açalım .Alt çiçeği koyup araya marmelat sürüp üzerine delikli çiçekği önce yumurta akına sonra ince çekilmiş fındığa batırıp koyalım. önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.
         

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...