"Ele geçen şeyin tadı, tuzu, değeri, oraya varmak için çekilen yol zahmeti kadardır. Çölün tozunu yutmayan, dilini dudağını çöl güneşinde çatlatmayan zemzemin lezzetini bilemez.. Ömür boyu hayalini kurmayan Kabenin kadrini tartamaz.. O halde önce yan ki su seni kandırsın, Acık ki ekmek damağında bir lezzet bıraksın. Özle ki bulduğunda gerçekten bulmuş olasın..HZ MEVLANA
Hayırlı ,huzur ve mutluluk dolu güzel günler canlar)))Mevlana' nın her sözü beni benden alır .Her söyleyişinde sanki sadece beni uyarıyor gibi hissederim. Burada da çok güzel söylemiş Mevlana gene bana demiş sanki özle ki Kabe'yi kıymetini daha iyi bilesin ...Neyse zaten çok özlüyorum... vakit gelene kadar gene yanarak özlemeye devam edeyim Kabe 'mi....
Kuzunun en yumuşak yerinden harika dövülmüş 1 kg bonfileyi . kızartıp sofraya kuru kuru koymak istemedim ...İyi pişmesini istedim çünki öyle seviyoruz eti iyice pişmiş olmalı.. Fırın poşetinde etlerin daha iyi piştiğini düşünürüm hep ) öyle yapayım dedim bir sarımlık olacak şekilde ayarladım etleri arasına kalın dilim kestiğim kaşardan koyup iyice lezzetlendirdim bonfileleri ...İnanın enfes oldu lokum gibi pişti et )) denemenizi tavsiye ederim işte tarifim:)
GEREKLİ OLANLAR:
1 kg bonfile
1 küçük boy kaşar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı zerdeçal
tuz
gerektiği kadar kürdan
1 adet fırın poşeti
SUYUNU HAZIRLAMAK İÇİN
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı kaynar su
HAZIRLANIŞI:
Etleri 1 saat önceden derin bir kapta zeytinyağı ve baharatları katıp ovcalayıp dinlendirelim .
dinlenen etlerin içine kalın bir dilim kaşar koyu rulo yapıp kürdanla tutturalım bütün etleri bu şekilde hazırlayalım
Fırın poşetini tepsinin içine koyup etleri yanyana poşetin içine dizelim .
iki bardak kaynar suyla salçayı karıştırıp etlerin üzerine gezdirelim ve poşetin ağzını bağlayalım .
250 derecede ısıttığımız fırında tahmini 40 -45 dk pişirelim (suyu çok az kalana kadar)
YEMEK AŞKINDAN HEDİYE VAAAAR......http://syemeks.blogspot.com/HERKESE BOL ŞANS
17 yorum:
bu saatte bile yiyebilirim :)
eline sağlık
bir bonfileci eşi olarak bayılırım her haline:)
ellerine sağlık arkadaşım,nefis görünüyor..
Pek leziz olmuş canım, nasıl da güzel pişmiş.
Ellerine sağlık..
Fırın poşetinde eti denememiştim.mutlaka deniycem.Baharatlar ve kaşarla ne nefis olmuştur kimbilir.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
enfes bir et yemeği olmuş ellerine sağlık fatmacım.afiyetler olsun.öpüyorum çok.sevgilerimle.
Günaydın Fatmacım, Et sevmeyen beni bile cezbetti tabağın ellerine sağlık canım..Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
fırın poşetinde hiç denememiştim.ellerine saglık.
görüntüye bakınca nasıl lezzetli olduğu belli canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
lezzetli bir yemek gibi görünüyor, ellerine sağlık. Et var kaşar var daha ne olsun. Süper. güzel bir gün diliyorum sevgiler.
Etlerin arasındakiler acı biber değil mi gerçekten görüntü çok güzel eminim tadıda öyledir ellerine sağlık..
Hamileler bakmasın :)
ahh..şimdi bu yemek benim öğle yemeğim olaydıı..
:))
ne güzell olurduu..
ellerinize sağlık..
harika görünüyor..
sevgilerimle.
Rabbim, hepimizin gönüllerindeki muratlarini tez vakitte nasip etsin insallah... Ben de senin gibi özlüyor, o yollara düsmeyi ben de senin gibi arzuluyorum... Insallah kardesim... Sevgilerimle, ellerine saglik...
ellerine sağlık fatmacığım harika gönürüyor tatlım sevgilerimle...
cnm ellerine sağlık tam eşimin ağzına layık bi lezzet:))ama ben et sevmediğim için pek yapmak istemiyorum:))
Canim insallah Rabbim nasip etsin.
Cok guzel soyelmis Mevlana..
Hasretinde olanlari Rabbim hasrette koymaz insallah
Eline saglik olsun canim. Lezzet olmus...Lezzet..
MMMM MİS CANIM
ELLERİNE SAĞLIK
ALDIM GİDİYORUM
MUHABBETKLE KAL
:))
Fırın poşetinde hep tavuk yaparımda, et hiç yapmadım.Harika fikir, teşekkürler
Yorum Gönder