7 Şubat 2012 Salı

BAKLAVA HAMURUNDAN PEYNİRLİ BÖREK


 GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un hamur kulak memesi yumuşaklığında
AÇMAK İÇİN:
Un ve nişasta karışımı yarı yarıya olmalı
İÇ MALZEME:
500 gr beyaz peynir(istediğiniz peyniride kullana bilirsiniz)
yarım demet maydanoz
ÜZERİNE:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımıza unu ,yumurtayı,ve margarini eritip koyalım üzerine kabartma tozu ,sirke ve limonu da sıkıp hamur iyice özleşene kadar yoğuralım .Hamurumuzun üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım ,bu arada iç malzemeyi hazır edelim.
dinlenen hamurumuzu  bezelere  ayırıp ,alt ve üste eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Tek tek un ve nişasta karışımı serperek açabildiğimiz kadar açalım tepsi mizi yağlayıp açtığımız yufkalarımızı serelim.
Ortaya iç malzemeden koyalım.Tekrar yufkayla kaplayıp üzerine bir kasede çırpıp hazırladığımız yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımını döküp böreğimizi kesip yüksek ısıdaki fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .

BU TARİFİMİ SEVGİLİ ARKADAŞIMhttp://tombultarifler.blogspot.com/ A GÖNDERİYORUM VE KOLAY GELSİN DİYORUM 
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...