8 Nisan 2014 Salı

el açması patlıcanlı börek

Gerekl olanlar:
hamur malzemeleri
1 yumurta
1 çay bardağı süt (su  veya yoğurtta olabilir)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ(daha kolay açılmasını sağlıyor)
yarım paket kabartma tozu
tuz, gerektiği kadar un (kulak memesi kıvamda olacak)
iç malzeme
3 adet iri boy patlıcan
1 iri boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,kara.biber,kırm biber
açmak için 
un ve nişasta karışımı yarıyarıya uygundur
yufkaların arsına sürmek için 
1 su bardağı sıvı yağ
üzerine sürmek için 
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ(hepsi karıştırılıp üzerine sürülecek)
Hazırlanışı:
önce iç malzemeyi hazırlayalım, bunun için patlıcanları alacalı soyup küçük küp küp doğrayalım 5 dk tuzlu suda bekletelim.soğanları küp doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağla kavuralım pembeleşince sularını iyice sıktığımız patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim salçayıda katıp sotelemeye devam edelim ocaktan alıp tuz ve baharatlarıda ekleyip kenara alalım
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuralım hamur özleşene ve elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım. 15 dk dinlendirelim.ve 12 eşit bezeye ayıralım .
bezeleri tek tek un ve nişasta karışımıyla tepsimizin büyüklüğü kadar açalım(tepsiyi yağlamayı unutmayalım) her yufkanın arasını yağlayalım altı tane alta yaydıktan sonra iç malzemeyi koyup diğer altı bezeyide açalım, üzerine yağ,yumurta ve yoğurt karışımı sürüp keselim  200 derece önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim


Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...