4 Ocak 2013 Cuma

CEVİZLİ VE AY ÇEKİRDEKLİ EKMEKLER

                                                   
Sevgiler selamlar gönderiyorum izleyenlerime, dostlarıma..hayırlı akşamlarınız olsun inşaallah.  Evde ekmek yapmakta çok zevkli oluyormuş meğer... Sıcacık mis kokular yayılıyor her tarafa...       Önceki evimiz fırına çok yakındı misgibi ekmek kokuları gelirdi burnumza .
Fırında ekmekler pişerken bir an o günleride hatırladım .Zor sanırdım ekmek yapmasını ama tam tersi çok kolaymış .Denemenizi tavsiye ederim.
Her ikisinide aynı ölçülerde yaptım...Buyurun canlarım  tarifim burada..

GEREKLİ OLANLAR
3 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
gerektiği kadar un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ay çekirdekli olan içinde 1 çay bardağı ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI
kabımıza maya, tuz ve şekeri koyalım üzerine ılık suyu ekleyip köpürüp kabarmasını bekleyelim
Maya gelince gerektiği kadar unu ve cevizin yarısını ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğuralım hafif yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu koyalım
 üzerine yumurta sarısına bir tatlı kaşığı yağ ve yoğurt koyup çırpalım ve bu karşımı hamurun üzerine sürelim
ayrıyyeten üzerine kalan cevizi serpip ortadan bıçakla çizelim
önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim
Aynı hamuru ay çekirdekli ekmek içinde hazırlayıp ,kelepçeli kek kalıbına yuvarlak bezeler yapıp yan yana dizelim üzerine yumurta karışımından sürüp çekirdekleri serpelim ve pişirelim

















Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...