13 Aralık 2012 Perşembe

ISPANAKLI PEYNİRLİ MİDYE BÖREK


 
GEREKLİ OLANLAR:
4 adet yufka
HARÇ MALZEME
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
Yarım kilo ıspanak haşlanıp suyu sıkılacak
yarım dilim beyaz peynir
karabiber krmızıbiber tuz
HAZIRLANIŞI:


Yufkaları üst üste koyup ikiye keselim iki eşit parçayıda üst üste koyup
4 eşit barçaya bölelim üçgen şekilde
Yumurta yağ ve sütü derin bir kapta iyice çırpıp harcını hazırlayalım
haşlayıp suyunu iyice sıktığımız ıspanağı peyniri ve baharatlarınıda katıp karıştıralım iç malzememizde hazır olduktan sonra ,üçgen yufkamızdan bir tane alıp harç  malzemesini sürüp uç köşesinden aşağı doğru en dibe kadar çekelim yuvarlak olan tarafına iç malzemeden koyup bir kat çevirelim
tepsiye dizip kalan malzemedende fırçayla böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kızartalım











9 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım

nefis olmuş

mutfagabuyrun dedi ki...

ıspanaklısını denemedim ama denemek lazım canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmm börekler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

midye böreği çok severim eline sağlık
midye böreğinin bir de midye tatlısı şeklinde yapılanı var
isimleri farklı olsa da çay bir de börek ooh gel keyfim gel
eline sağlık arkadaşım öpüyorum çok kendine iyi bak

Ferkay dedi ki...

Fatmacım midyeler çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım..

Blog Yemek Tarifleri dedi ki...

Ispanağı çok seven biri olarak mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık tarif için çok teşekkürler.

Narince dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nefis görünüyor nefis
ellerine sağlık canım
öpüyorum:)

fatmazade dedi ki...

Midye seklinde olması hem değişik hemde güzel görünüyor elerine saglık:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...