10 Ocak 2015 Cumartesi

peynirli 2-2-1 poğaça

 Evet değerli misafirlerim  nedir bu 321... rakamlarla poğaça adı... hep önemsemeden geçiştirdiğim bu tarifi yapmakta çok geç kalmış olduğumu anladım... keşke ilk duyduğumda hemen yapsaymışım dedim... demekki yememişim de yoksa hemen denerdim neyse yakınmanın faydası yok. ama şey yazıyorumki sizde benim gibi geç kalmadan yapın diye neyse bende 221 olarak yaptım hiç bir far yok süper oldu
deneyin derim  hem pratik hem lezzetli nefis pofur pofur yumuşacık bir poğaça garanti veriyorum hem ev halkı hem misafirleriniz bu lezzeti çok sevecekler
Gerekli olanlarhamur 
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
bulamak için galeta unum
istediğiniz bir iç malzeme kullanabilirsiniz
Hazırlanışı
Derin bir kaba yoğurt,yağ,tuz,un ve kabartma tozlarını koyup iyice yoğuralım.Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp avcumuzun ortasında açalım iç malzemeden koyup tekrar yuvarlayıp
galeta ununa bulayıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim .200 derce öceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim
(hamur biraz yumuşak oluyor hafif elinize yapışabilir ama galeta ununa bulanacağı için normal endişelenmeyin sakın fazla un koymayın)




Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...