9 Aralık 2014 Salı

hamsi tava

Gerekli olanlar:
1 kg hamsi
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kekik
limon suyu
tavayı yağlamak için yarım çay bardağından az sıvı yağ
bulamak için un
Hazırlanışı:
önce hamsileri içlerini çıkarıp bol su altında iyice yıkayalım süzgeçte suyunu süzdürelim. üzerine tuz ve diğer baharatları ve  yarım limonu sıkıp iyice harmanlayalım. una bulayıp tavamıza dizelim ters yüz yaparak iyice kızartalım.


4 yorum:

pasta tarifleri dedi ki...

Mevsimide geldi yani tesekurler guzel paylasim

Unknown dedi ki...

Bayırılım hamsi tavaya... Yemek Tarifi de benzer tarif gördüm ancak bu daha güzel.

Yemek Tarifleri dedi ki...

offf offf hamsiii tava bu nedur daaaa :) tavsiye ederim balığın hası. Mutlaka denemelisiniz. teşekkürler paylaşım için.

hakan dedi ki...

fazla söze gerek yok tarif on numara elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...