16 Ağustos 2013 Cuma

Burma tatlısı



 GEREKLİ OLANLAR:
 HAMUR MALZEMELERİ
3 Yumurta
1paket  margarin ,yada aynı miktarda tereyağ(erit  içine koy)
1 Su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu:(üzerine yarım limon sık)
1 Çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un(hamur kulak memesi yumuşaklığında  olacak)
üzerine
1 Paket margarin veya aynı miktarda tere yağı
içine
3 Su bardağı ceviz içi
açmak için nişasta
şerbeti
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
yarım limonun suyu
şeker ve suyu tencereye koy. kaynamaya başlayınca
yarım limonu sık  15 dk kaynat soğumaya bırak.(kayarken 1 tane aspirin koyarsanız şekerlenmez)
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerimizi sırayla koyup özleşene kadar iyice yoğuralım
limon büyüklüğünde bezelere ayıralım
herbir bezeyi nişasta serperek çok ince açabildiğimiz kadar açıp ,çeviz serpip oklavaya saralım ve iki ucundan yavaşça ortaya toplayıp sıkıştıralım
2 parmak eninde kesip tepsiye dizelim
üzerine erittiğimiz yağı gezdirip 150 derece fırında ağır ağır pişirelim
hazırladığımız soğuk şerbeti sıcak tatlımızın üzerine gezdirelim 





3 yorum:

pınar dedi ki...

canım ellerıne sağlık........http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Fatma, esos dulces tienen una pinta que ya no te queda ni uno de muestra en la fotogafria, ja, besitos

Banu dedi ki...

Amin canım hayırlı bayramlar...
Tatlı nefis ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...