4 Eylül 2012 Salı

TATLI OLSUN DÖNÜŞÜM DEDİM ... KUŞ YUVASI TARİFİMLE GELDİM...

   

    Selam ,sevgi ve saygılar ... uzun bir ara oldu ,hep eksikliğini  hissettim içimde  inanın...  bloğuma yazamamanın  tarif verememenin ,blog dostlarımla mesajlaşamamanın .Ama zorunlu bir ara oldu iki ay gibi bir süre taşınma hazırlığı daha sonrası internet bağlanmasını beklemek zorunda kaldım derken neyse şükür kavuşturana :)Bütün canlarımı muhabbetle kucaklıyorum  .Yerleştim işler bitti yeni tarifler denemeye başladım  mutvağımda  ilk tarifimde ismini kendim koyduğum kuş yuvası tatlısı  oldu işte tarif...
GEREKLİ OLANLAR:
500 gr koparılmamış tel kadayıf
yarım paket margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı bütün fındık
1 su bardağı bütün badem içi veya kaysı çekirdeği
ŞERBETİ İÇİN :
3 Su bardağı toz şeker 
2,5 su bardağı  su
yarım limon
şerbetin hazırlanışı: Tencereye şekeri ve suyu koyalım kaynamaya başlayınca yarım limon sıkalım 7,8 dak daha kaynatıp ocağı kapatıp   ılıyınca tatlımızın üzerine gezdirelim.




HAZIRLANIŞI: 
Yağı eritip kadayıfın üzerine dökelim .Koparmamaya dikkat ederek hafif elimizle harmanlayalım daha sonra resimlerde görüldüğü gibi  şekillendirip çerezlerini koyup fırında pişirelim soğuyunca ılık şerbeti gezdirelim .











 Çok hüzünlü bir gün ( güzel komşularımın bana bahçemizde düzenlediği veda çayı onları çok seviyorum
Onlar benim eski komşularım AMA ESKİMEYEN DOSTLARIM .hayatımın ve kalbimin en güzel yerinde daima olacaklar ..

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...