8 Mart 2016 Salı

Yanardağ pastası

GEREKLİ OLANLAR:
Kek için: 2 yumurta 2 türk kahve fincanı şeker                                                                                                                         2 yemek kaşığı kakao                                                                                                                                 1 çay bardağı yarısı su yarısı sıvıyağ                                                                                                         1paket kabartmatozu  1 paket vanilya                                                                                                                                                                      3 türk kah .fincanı un                                                                                                                            
pudra şekeri üzerine serpmek için                                                                                                     KREMA   2 paket kremşanti      
1,5 su bardğı süt
6adet halley
3yemek kaşığı damla çikolata
3tane küp doğranmış muz
önce süt ve  kremşantiyi iyce çırpalım koyulaşınca içine hallyleri doğrayıp katlım. muz ve damla çikolatayıda ekleyip karıştıralım ve dolapta bekletelim.
HAZIRLANIŞI:
 önce  kekimizi hazırlayalım bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. beyazlayıp köpürünce diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve 26cm büyüklüğündeki kalıba koyup 150 derece fırında pişirelim.fırından çıkardığımız keki  soğuyunca ortadan  keselim .alt tabanı iki üç yemek kaşığı sütle hafif ıslayalım.üst tabanıda eşit üçgen dilimleyelim resimde görldüğü gibi üzerine dizelim
meyveli sosuda tarifdeki gibi hazırlayıp üzerinden dökelim aralara gelecek şekilde.
pudra şekeri serpip servis edelim.
seda arkadşıma teşşekkür ediyorum 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...