4 Mart 2015 Çarşamba

karemelli irmik tatlısı


Gerekli olanlar
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı(tuzsuz)
vanilya
karemeli için
1 çay bardağı şeker
1 paket kreme veya 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı
Öncelikle derin bir tencerde süt ,irmik, nişasta ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
2-3 dk kaynattıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım
dikdörtgen borcama yayalım
diğer bir tarafta çelik bir tencerede şekeri kahverengi olana kadar ocakta tutalım
rengi değişince kremeyı ekleyip karıştıralım soğumuş olan tatlımızın üzerine dökelim tamamen soğuyunca dilimleyip servis edelim.


3 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

Fatma ablajım kesinlikle enfes görünüyor ellerine sağlık :)

http://cansuzumba.blogspot.com.tr/ dedi ki...

güzel olmuşşş

konya künefe dedi ki...

Olayın içinde karamel varsa ben bitiyorum zaten eline sağlık çok güzel bir tarif olmuş :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...