Reçelle, peynirlede nefis oldu
GEREKLİ OLANLAR
1 paket instant kuru maya
3 su bardağı ılık su
tuz,1 çay kaşığı şeker
gerektiği kadar un
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba ılık suyu maya tuz ve bir çay kaşığı toz şekeri koyup mayanın gelmesini bekleyelim
- maya göz göz olmaya başlayınca azar azar unu ilave edip iyice yoğuralım
- hamur elimize yapışmayacak şekilde ve kulak memesi yumuşaklığında olacak
- hamuru bezelere ayırıp 2cm kalınlığında açalım ve dikdörtgen keselim.bir ucunu bıçakla yarıya kadar keselim
- kızgın yağda kızarana kadar pişirelim
8 yorum:
çıtır çıtır çayın yanındada süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
evet böyle tatları kahvaltıda olsun başka zaman olsun benim çocuklarda çok seviyor ama kaz ayağı şeklini ilk defa görüyorum.ellerine sağlık.
ben pişi olarak duymuştum ama nihayetinde hamur kızartması ellerine sağlık
mutfağabuyrun:teşekkür ediyorum gerçekten nefisti
Fatma hanım :teşekkür ederim
dönmezçağlar:evet bende pişi olarakta biliyordum teşekkür ederim canım:)
Ay çok severim Fatmacım ellerine sağlık..
Canım ellerine sağlık sevgiler...
OF HARIKA OLMUS ELLERINE EMEKLERINE SAGLIK CANIM BENIM
ellerine sağlık ablacım :)
reçele banarak yemesine bayılıyorum :)
sevgiler..
Yorum Gönder