HZ. MEVLANA
GEREKLİ OLANLAR
500 gr tel kadayıf
1,5 su bardağı ezilmiş ceviz içi
200 gr tereyağı veya margarin
şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun .bunun için tenceremize şekeri ve suyu koyup kanatalım. kaynamaya başlayınca yarım limonu sıkıp 15-20 dk daha kaynatalım.
kadayıfları büyük derin bir kap içine alıp üzerine erittiğimiz yağı ekleyelim .elimizle oğuşturarak kadayıfların yağı iyice içine çekmesini sağlayalım
bir çay fincanının içine kadayıftan biraz koyup arasına bir tatlı kaşığı kadar ceviz serpelim. tekrar üzerine kadayıf koyup iyice bastıralım fincandan çıkarıp tepsiye dizelim bütün kadayıflar bitince 200 derce fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirelim
12 yorum:
yaşadığım yerde taze kadayıf bulamadığm dan dostlarımın fotoğraflarına bakmakla yetiniyorum :) ellerinize sağlık afiyetle..
ay ay görüntüye bak süper iftara alıyorum ellerine sağlık.
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor nar gibi kızarmış:)Bereketli iftarlar
sevgiler...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ arkadaşım merhaba...elerıne sağlık.guzel bır gun dılıyorum...senı sayfama yenı ekledim...
eline sağlık canım nefis:))
bu şekilde porsiyonluk yapınca serviste kolay oluyor.eline sağlık harika görünüyor...
Fatmacım ellerine sağlık nefis nefis görünüyor yutkundum şimdi:)))
Canım Kadir gecemiz mübarek olsun sevgilerimle...
Her geceye bir sabah veren, elbette her sabaha bir umut verir.Her dile dua etme kabiliyeti veren de elbette o duayı kabul etme iradesi gösterir.Rabbim dilinizi duasız, dualrınızı cevapsız bırakmasın.Dualarımız kabul gecemiz mübarek olsun
Fatmacım şimdiden hayırlı bayramlar dilerim sevgilerimle...
tam bayramlık tatlı olmuş canım ellerine emeklerıne sağlık...güzel bır bayram dılerım:)
Hola, me gusto mucho tu blog, me quedo por aqui, te invito a visitar mi blog http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay
ellerinize sağlık,yine fotograflar muhteşemm..
Yorum Gönder