GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMELERİ
3 Yumurta
1paket margarin ,yada aynı miktarda tereyağ(erit içine koy)
1 Su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu:(üzerine yarım limon sık)
1 Çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un(hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
üzerine
1 Paket margarin veya aynı miktarda tere yağı
içine
3 Su bardağı ceviz içi
açmak için nişasta
şerbeti
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
yarım limonun suyu
şeker ve suyu tencereye koy. kaynamaya başlayınca
yarım limonu sık 15 dk kaynat soğumaya bırak.(kayarken 1 tane aspirin koyarsanız şekerlenmez)
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerimizi sırayla koyup özleşene kadar iyice yoğuralım
limon büyüklüğünde bezelere ayıralım
herbir bezeyi nişasta serperek çok ince açabildiğimiz kadar açıp ,çeviz serpip oklavaya saralım ve iki ucundan yavaşça ortaya toplayıp sıkıştıralım
2 parmak eninde kesip tepsiye dizelim
üzerine erittiğimiz yağı gezdirip 150 derece fırında ağır ağır pişirelim
hazırladığımız soğuk şerbeti sıcak tatlımızın üzerine gezdirelim
3 yorum:
canım ellerıne sağlık........http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
Fatma, esos dulces tienen una pinta que ya no te queda ni uno de muestra en la fotogafria, ja, besitos
Amin canım hayırlı bayramlar...
Tatlı nefis ellerine sağlık arkadaşım sevgilerimle...
Yorum Gönder