Merhabalar ...selamlar gönderiyorum canlarıma .... kokusu ,görüntüsü ,lezzeti harika bir reçel yaptım .Ama nasıl yaptım bir sorun... Hep bloglarda görüp ,bende yapmalıyım dediğim bu reçel, çokta kolay değilmiş meğer....Uğraştırıcı zaman gerektiren bir reçelmiş ...Ama pişip soğuduktan ve daha birtanesinin tadına bakar bakmaz ımmm nefissss zahmtime değdi dedirten bir lezzet oldu....Aslında zorluk aşaması bana göre sık sık kaynatıp suyunu değiştirmerk oldu ... Her zaman dediğim gibi emek olmayınca yemek olmuyoooorr ..vesselam denemeye değer:))
GEREKLİ OLANLAR
3 portakal kalın kabuklu
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon tuzu (küçük bir iki parça)
portakal rulolarını tuturmak için kürdan... ortadan bölüp kullandım
HAZIRLANIŞI
Portakalları yıkatıp üzerlerini rendenin domates rendeleme tarafıyla hafifçe sıyıralım ki acı tarafını almış olalım.
Daha sonra portakal kabuğunu şeritler halinde soyup rulo yapıp ucuna kürdanla tutturalım.
Tencereye üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kaynatıp suyunu dökelim bu işi 4,5 defa tekrarlayalım.
Son olarak suyu döküp tekrar su koyup bir gece suda bekletelim
tekrar suyu nu döküp 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su koyup kaynatalım limontuzunu ekleyelim
kıvam tamam olunca yani şerbeti kaşıktan akmayacak hale gelince ocağı kapatıp kavanozumuza doldurup soğuyunca ağzını kapatalım
3 portakal kalın kabuklu
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
limon tuzu (küçük bir iki parça)
portakal rulolarını tuturmak için kürdan... ortadan bölüp kullandım
HAZIRLANIŞI
Portakalları yıkatıp üzerlerini rendenin domates rendeleme tarafıyla hafifçe sıyıralım ki acı tarafını almış olalım.
Daha sonra portakal kabuğunu şeritler halinde soyup rulo yapıp ucuna kürdanla tutturalım.
Tencereye üzerini geçecek kadar su koyup 10 dk kaynatıp suyunu dökelim bu işi 4,5 defa tekrarlayalım.
Son olarak suyu döküp tekrar su koyup bir gece suda bekletelim
tekrar suyu nu döküp 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su koyup kaynatalım limontuzunu ekleyelim
kıvam tamam olunca yani şerbeti kaşıktan akmayacak hale gelince ocağı kapatıp kavanozumuza doldurup soğuyunca ağzını kapatalım
13 yorum:
Çok değişik ve çok güzel ellerine sağlık..
Ellerinize sağlık .Harika görünüyorlar. Afiyetle tüketmeniz nasip olsun.
hımm nefis o kaynatma işlemi yüzünden bir türlü denemediğim reçeli sanırım yarın yapacağım,
miisgibi görünüyor çünkü
Elinize aglik olsun harika gozukuyor. merak ettim . Lezzeti guzelse eziyet cekilir..
günlerdir arıyordum güzel bir tarif ne güzel buldum ellerinize sağlık :)
Eline sağlık canım çok güzel görünüyor, bu zahmetli reçel.
kahvaltida bizde recelsiz olmaz öyle olunca bende degisik recel tarifleri deniyorum portakalli receli hic denemedim görüntüsü kivami cok güzel olmus eline saglik canim
Portakal kabuğu reçelini ben de yapıyorum (yapımı zor olduğu için nadiren yapıyorum) ve çok sevdiğim bir reçeldir. Nefisss görünüyor ellerine sağlık.
Ellerine sağlık. Nefis nefis. Turunç reçelini de benzer şekilde yaparız biz çok güzel olur.
Miss kokulu reçelin rüyama girecek..Gece yarısı blog gezmenin zararı işte..:)
Ellerine sağlık canım.
Merhaba epeydir yoksunuz inşaAllah iyisinizdir..
Hi, Ι ωant to ѕubscribе for
thiѕ ωeb site tο obtain most recent uρԁаtеs, so where сan i do it please
asѕіst.
my homeрagе; Best Wordpress Plugin
harika
Yorum Gönder